fbpx
Home » Рязане на дебели материали

Рязане на дебели материали

Има много начини за рязане на плоча от метал, някои от които се поддават на автоматизиране, а други – не. Някои са подходящи за по-тънка плоча, други – за по-дебела. Някои са бързи, други – бавни. Някои са евтини, други – скъпи. И накрая, някои са точни, а други – не.

Рязането с водна струя  дава отлични резултати при всякакви метали с голяма дебелина, като осигурява изключително гладък и прецизен срез.

рязане  на дебели материали

Точността на рязането с водна струя на дебели метали  е по-висока от тази на лазерното рязане, тъй като гладкостта на ръба може  е по-добра и няма изкривяване поради топлината.

водно рязане на дебели материали

При рязането с водна струя няма ограничение по дебелина за разлика от лазерното и плазменото рязане.

метал с дебелина 13 см

Машините за водно рязане нямат ограничения и могат да режат рекордно дебели цветни метали, неръждаеми, конструктивни,титан и титаниеви сплави както и закалени метали като не нарушава якостните свойства на материала това е  специфичност, с която се характеризират.

водно рязане
рязане на дебели материали на водна струя
waterjet в действие

Реално, водната струя може да реже всякаква дебелина, но спецификите на рязането се променят в зависимост от дебелината, скоростта и твърдостта на рязания материал.

При рязането на материал с дебелина до 100mm прецизността е изключителна.

Качеството на среза  е различно в зависимост от дебелината на материала скоростта на рязане.

водна струя на waterjet
перфектен сряз без допълнителна обработка
скала на скоростите

Тъй като водното рязане е студен процес, в който няма термично увреждане на материала, Вие ще получите сатенено гладък ръб непосредствено след рязането и няма да се нуждае от допълнителна обработка.

водно рязане на дебели материали на Mach 500
дебел материал срязан на waterjet

Намаляването на отпадъчни материали има голямо значение за рентабилността на вашия бизнес, особено при работа с дебели материали.

waterjet  mach 500
Flow mach 500
Водната струя постига минимана ширина на среза.

Това означава, че процесът на рязане консумира значително по-малко материал в сравниение със стандартните машини. Това спестява средства за вашия бизнес.

рязане на материали с дебелина до 300 мм

Благодарение на нашия екип от специалисти и професионалисти, ние можем да отговорим на Вашите конкретни въпроси свързани с технологията на водно рязане. Свържете се с нас и отворете нови възможности за вашия бизнес.