fbpx
Home » Водно рязане. Нови възможности за вашия бизнес

Водно рязане. Нови възможности за вашия бизнес

Параметри водно рязане

През 2019г. направихме солидна инвестиция в най-добрата машина за водно рязане в световен мащаб. Разработена от екип на Boeing, технологията използвана от машината Flow Mach 500, е уникална и патентована. Въпреки, че от години на пазара има машини за водно-абразивно рязане, компанията Flow е различна. Джусита-ДЕС притежава единствената в България машина за водно рязане от производителя Flow. Ние не само заложихме на най-добрия производител в бранша, но и се спряхме на машината от най-висок клас, която те предлагат. С тази нова продобивка, нашият отдел за външна реклама може да поеме мащабни проекти.

Оборудван с патентованите технологии Dynamic XD и Compass, този модел е известен със своята бързина на работа, изключителна прецизност и гъвкавост на режещата глава. Това са характеристики, които не всички машини за водно рязане у нас притежават.

скорост на водно рязане

Принципът на водно рязане

Процесът на водно рязане накратно се състои от три основни стъпки:

  1. Образуване на високо налягане
  2. Преобразуване на налягането в скорост
  3. Прибавяне на абразив

Скоростта на водната струя, която реже материалът е четири пъти по-висока от скоростта на звука. Не е изненадващо, че с нея може да се реже метал, камък, стъкло и всеки друг вид материал, който ви хрумва. Рязането на рекордно твърди и дебели материали е като детска игра. Като пример можем да дадем блок от титан с дебелина 200 мм. Вижте как се реже на видеото по-долу.

Водно рязане на 25 мм неръждаема стомана

Водно рязане и неговите предимства

Рязането с водна струя е икономично, бързо и меко казано перфектно. Благодарение на факта, че машината може да реже пакети от материали, Вие спестявате ценни средства и време. Това позволява на вашия бизнес да функционира по-ефективно и да печели повече.

Качеството на среза, направен от водната струя е изключително високо. В много от случаите резултатът съответства на крайния продукт, т.е. няма нужда от финална обработка на ръба за постигане на перфектен краен вид на продукта. Ако има нужда от обработка, то тя е минимална. При рязането с водна струя, няма напукване, чупене и разслояване на материала.

За разлика от другите видове рязане, хидроабразивният процес не е термичен. Материалът не бива подлаган на топлинна или каквато и да е друга обработка. Това запазва неговите първоначални качества и здравина.

водно рязане стъкло външна реклама
Водно рязане на стъкло

Екологичност

С динамичните климатични промени и нуждата от спешна намеса за възстаноявяване на природния баланс, употребата на екологични машини и процеси е наложителна. WaterJet Mach 500 се характеризира с висока екологичност. При работа, не са необходими смазочни масла или охлаждаща система, съответно няма химически замърсени части за изхвърляне и се спестява енергия. За разлика от плазменото и лазерното рязане, водното рязане не е термален процес и не се отделят вредни изпарения при работа. Възможността за обработка на многобройни материали наведнъж също спестява енергия.

Режещите “инструменти“ – вода и абразивни частици, са леснодостъпни навсякъде и изискват минимална обработка преди да се използват за работа. Това елиминира нуждата от транспортиране на инструментите и протичането на допълнителни процеси за подпомагане на тяхното използване.

Отпадъчните материали от машината не съдържат вредни вещества и могат да се изхвърлят безопасно, без да застрашават благосъстоянието на хората, животните и околната среда.

Не на последно място, работната среда, която машината за водно рязане осигурява е здравословна и нетоксична.

WaterJet.bg

WaterJet.bg и част от рекламна агенция Джусита-ДЕС. Бързо наложил се на бъллгарския пазар, брандът обещава професионализъм, високо качество и неограничени възможности. Ако сте любопитни да научите повече за неограничените възможности на водното рязане, посетете нашия блог и вижте всички услуги за водно рязане, които предлагаме.